UČENJE I TERAPIJA POMOĆU KOMPJUTORA

UČENJE I TERAPIJA POMOĆU KOMPJUTORA

 

Dozirana igra na kompjutoru, i učenje rada na kompjutoru korisno je za dijete s disleksijom. Preporučuje se usmjeravati dijete na igre edukativnog tipa, u kojima se na zabavan način vježba opažanje, brzina zaključivanja, čitanje itd. Treba obratiti pozornost da ne dođe do zamora ili dezorijentacije zbog predugog vremena provedenoga za kompjutorom.

 

 

CD “ČITAJMO ZAJEDNO”

Prvi interaktivni CD-ROM za učenje čitanja i pisanja na hrvatskom jeziku. CD je namijenjen djeci starije vrtićke dobi te učenicima prvog i drugog razreda osnovne škole (od 6 do 8 godina). Kroz igre mačka i miševa djeca stječu vještine potrebne za usvajanje početnog čitanja i pisanja.
Autorice: Željka Butorac, prof. logoped, prof.dr.sc. Mirjana Lenček, prof. logoped, Stanislava Leljak-Turžanski, prof. logoped; realizacija (animacija i programiranje): Haris Velagić – art direktor, Siniša Poznić – programiranje, Igor Šarac – 3D oblikovanje, Krunoslav Leljak – stručni suradnik; scenario: Duša Petošić; glasovi: Kristijan Ugrina
Cijena  u knjižarama je 69,90 kn, a ako naručite od nas je 84,90 kn (69,90 kn je cijena kompleta +15,00 kn poštarina)

 

CD “ČITAJMO ZAJEDNO 2” I RADNA BILJEŽNICA “MOŽEŠ TI TO, ZAR NE?”

CD je namijenjen ponajprije učenicima od drugog do četvrtog razreda, ali i starijim uzrastima djece koja imaju teškoće u jeziku, čitanju i pisanju. CD je napravljen s ciljem razvijanja i automatizacije vještine čitanja. Na zanimljiv način likovi djevojčice i dječaka vode kroz zadatke, daju upute i potiču na rad kroz zadatke abecede, igranja riječima i rečenicama. Igrajući se, učenici mogu vježbati čitanje, razumijevanje pročitanog, jezično znanje i upamćivanje. Zadaci su napravljeni u nekoliko razina uz stalno praćenje postignuća osvajanjem bodova, ali i kroz mogućnost provjere rješenja i ispravljanja pogrešaka.

 

U radnoj bilježnici će učenici otkriti kako se sve mogu igrati abecedom, riječima, otkrivati labirinte, zagonetke, premetaljke, a uz to vježbati jezik. Vježbat će i čitanje, pisanje, gramatiku i pravopis na zanimljiv način. Zadaci u radnoj bilježnici su nadopuna zadataka sadržanih na CD-u. Rješavajući ih, učenici stječu znanja koja im olakšavaju svladavanje školskoga programa, posebno iz materinskoga jezika, ali i drugih sadržaja.
Na samom kraju radne bilježnice su dostupna rješenja zadataka, a potom i lista besmislenih i pravih riječi te rečenica namijenjenih uvježbavanju čitanja.

Ideja: Željka Butorac, prof. logoped; oblikovanje, animacija i programiranje: Krešimir Serdarušić; suradnici na zadacima: prof. dr. sc. Mirjana Lenček, Stanislava Leljak-Turžanski, prof. logoped; glasovi: Kristijan Kiki Ugrina, Lucija Serdarušić, Luka Serdarušić; glazba: Krunoslav Leljak; scenario: Duša Petošić Tripalo
Cijena  u knjižarama je 89,90 kn, a ako naručite od nas je 104,90 kn (89,90 kn je cijena kompleta +15,00 kn poštarina)

 

CD “MATEMATIČKA BAJKA” I VJEŽBENICA

CD-mat-2Interaktivni CD-ROM “Matematička bajka” i popratna vježbenica namijenjeni su djeci vrtićke dobi i učenicima prvog razreda. Pomoću njih se uvježbava matematika kroz različite i ciljane zadatke i pridonosi usvajanju matematičkih znanja kod djece s odgovarajućom razinom spremnosti, a kod djece s teškoćama može biti osnova ili pomoć pri oblikovanju postupaka za uspješnije usvajanje matematike. U ovim zadacima djeca utvrđuju znanja koja pripadaju u tzv. početnu matematiku. Na lagan način, uz pomoć ili samostalno, djeca mogu provjeriti ili vježbati matematičke osnove prateći slijed danih zadataka.
Autori: Željka Butorac, prof. logoped i prof. dr.sc. Mirjana Lenček; animacija, grafička i informatička izrada zadataka: Snježana Požgaj-Vinčić, prof. logoped; urednica: Stanislava Leljak-Turžanski, prof. logoped; grafički urednik: Vedrana Mukavec, dip. ing. graf. teh.
Hrvatska udruga za disleksiju zahvaljuje Ministarstvu zdravlja koji su donacijom omogućili izradu kompleta Matematička bajka.
Cijena  u knjižarama je 49,00 kn, a ako naručite od nas je 64,00 kn (49,00 kn je cijena kompleta +15,00 kn poštarina)

 

KAKO NABAVITI IZDANJA HRVATSKE UDRUGE ZA DISLEKSIJU

Ako želite nabaviti naša izdanja, molimo, uplatite navedene iznose na žiro račun Udruge:
Hrvatska poštanska banka: HR 66 2390001-1100134271.
Možete platiti i preko interneta, pod “poziv na broj” upišite: 42410347634.

Ukoliko pošiljka ne stigne na Vašu adresu u roku sedam dana, znači da u izvodima banka nije naznačila cijelu adresu, pa ne znamo kuda poslati. U tom slučaju Vas molimo da se javite na broj 091-568-1009 radi daljnjeg pojašnjenja.

Gdje možete kupiti naša izdanja:
FOMA, Zagreb, Creska 18 (01-3631-570; 3631-807),
Naklada Nika, Amruševa 10/2, Zagreb (01-5578550)
Domina M, Trg Republike 6, Čakovec,
Knjižara NOVA, Trg A. Starčevića 4, Osijek,
Artmedia, Miroslava Krleže 1, Varaždin (0915348199)
Pin exclusive, d.o.o., Primorska 35, Požega
– Mali profesor, d.o.o., Pakračka 6, Zagreb
– ESKADRILA d.o.o., 15 Trokut br.1B, Zagreb

 

 

SUNČICA

Sunčica je obrazovna igra za djecu u dobi od 4 do 8 godina. Nastala je 1999. godine i jedan je od najprepoznatljivijih proizvoda tvrtke 32 bita. Tijekom igre lik Sunčice komunicira sa igračem i potiče na rješavanje zadatka. Uz Sunčicu djeca započinju osnove čitanja, rješavanje osnovnih matematičkih operacija te uče o prirodi, glazbi, svemiru, prometu, Hrvatskoj i Europi. Sunčica je dostupna na Smart TV uređajima i Android mobilnim uređajima.

Hrvatska udruga za disleksiju © 2014