IZDANJA HUD-a

IZDANJA HRVATSKE UDRUGE ZA DISLEKSIJU

 

KAKO NABAVITI IZDANJA HRVATSKE UDRUGE ZA DISLEKSIJU

Ako želite nabaviti naša izdanja, molimo, uplatite navedene iznose na žiro račun Udruge:
Hrvatska poštanska banka: HR 66 2390001-1100134271.
Možete platiti i preko interneta, pod “poziv na broj” upišite: 42410347634.

Ukoliko pošiljka ne stigne na Vašu adresu u roku sedam dana, znači da u izvodima banka nije naznačila cijelu adresu, pa ne znamo kuda poslati. U tom slučaju Vas molimo da se javite na broj 091-568-1009 radi daljnjeg pojašnjenja.

Gdje možete kupiti naša izdanja:

– u svim knjižarama Školske knjige
FOMA, Zagreb, Creska 18 (01-3631-570; 3631-807),
Naklada Nika, Amruševa 10/2, Zagreb (01-5578550)
Domina M, Trg Republike 6, Čakovec,
Knjižara NOVA, Trg A. Starčevića 4, Osijek,
Artmedia, Miroslava Krleže 1, Varaždin (0915348199)
Pin exclusive, d.o.o., Primorska 35, Požega
– Mali profesor, d.o.o., Pakračka 6, Zagreb
– ESKADRILA d.o.o., 15 Trokut br.1B, Zagreb

 

CD “ČITAJMO ZAJEDNO”

Prvi interaktivni CD-ROM za učenje čitanja i pisanja na hrvatskom jeziku.
CD je namijenjen djeci starije vrtićke dobi te učenicima prvog i drugog razreda osnovne škole (od 6 do 8 godina). Kroz igre mačka i miševa djeca stječu vještine potrebne za usvajanje početnog čitanja i pisanja.
Autorice: Željka Butorac, prof. logoped, prof.dr.sc. Mirjana Lenček, prof. logoped, Stanislava Leljak-Turžanski, prof. logoped; realizacija (animacija i programiranje): Haris Velagić – art direktor, Siniša Poznić – programiranje, Igor Šarac – 3D oblikovanje, Krunoslav Leljak – stručni suradnik; scenario: Duša Petošić; glasovi: Kristijan Ugrina
Cijena  u knjižarama je 69,90 kn, a ako naručite od nas je 84,90 kn (69,90 kn je cijena kompleta +15,00 kn poštarina)

 

CD “ČITAJMO ZAJEDNO 2” I RADNA BILJEŽNICA “MOŽEŠ TI TO, ZAR NE?”

CD je namijenjen ponajprije učenicima od drugog do četvrtog razreda, ali i starijim uzrastima djece koja imaju teškoće u jeziku, čitanju i pisanju. CD je napravljen s ciljem razvijanja i automatizacije vještine čitanja. Na zanimljiv način likovi djevojčice i dječaka vode kroz zadatke, daju upute i potiču na rad kroz zadatke abecede, igranja riječima i rečenicama. Igrajući se, učenici mogu vježbati čitanje, razumijevanje pročitanog, jezično znanje i upamćivanje. Zadaci su napravljeni u nekoliko razina uz stalno praćenje postignuća osvajanjem bodova, ali i kroz mogućnost provjere rješenja i ispravljanja pogrešaka.

 

U radnoj bilježnici će učenici otkriti kako se sve mogu igrati abecedom, riječima, otkrivati labirinte, zagonetke, premetaljke, a uz to vježbati jezik. Vježbat će i čitanje, pisanje, gramatiku i pravopis na zanimljiv način. Zadaci u radnoj bilježnici su nadopuna zadataka sadržanih na CD-u. Rješavajući ih, učenici stječu znanja koja im olakšavaju svladavanje školskoga programa, posebno iz materinskoga jezika, ali i drugih sadržaja.
Na samom kraju radne bilježnice su dostupna rješenja zadataka, a potom i lista besmislenih i pravih riječi te rečenica namijenjenih uvježbavanju čitanja.

Ideja: Željka Butorac, prof. logoped; oblikovanje, animacija i programiranje: Krešimir Serdarušić; suradnici na zadacima: prof. dr. sc. Mirjana Lenček, Stanislava Leljak-Turžanski, prof. logoped; glasovi: Kristijan Kiki Ugrina, Lucija Serdarušić, Luka Serdarušić; glazba: Krunoslav Leljak; scenario: Duša Petošić Tripalo
Cijena  u knjižarama je 89,90 kn, a ako naručite od nas je 104,90 kn (89,90 kn je cijena kompleta +15,00 kn poštarina)

 

CD “MATEMATIČKA BAJKA” I VJEŽBENICA

CD-mat-2Interaktivni CD-ROM “Matematička bajka” i popratna vježbenica namijenjeni su djeci vrtićke dobi i učenicima prvog razreda. Pomoću njih se uvježbava matematika kroz različite i ciljane zadatke i pridonosi usvajanju matematičkih znanja kod djece s odgovarajućom razinom spremnosti, a kod djece s teškoćama može biti osnova ili pomoć pri oblikovanju postupaka za uspješnije usvajanje matematike. U ovim zadacima djeca utvrđuju znanja koja pripadaju u tzv. početnu matematiku. Na lagan način, uz pomoć ili samostalno, djeca mogu provjeriti ili vježbati matematičke osnove prateći slijed danih zadataka.
Autori: Željka Butorac, prof. logoped i prof. dr.sc. Mirjana Lenček; animacija, grafička i informatička izrada zadataka: Snježana Požgaj-Vinčić, prof. logoped; urednica: Stanislava Leljak-Turžanski, prof. logoped; grafički urednik: Vedrana Mukavec, dip. ing. graf. teh.
Hrvatska udruga za disleksiju zahvaljuje Ministarstvu zdravlja koji su donacijom omogućili izradu kompleta Matematička bajka.
Cijena  u knjižarama je 49,00 kn, a ako naručite od nas je 64,00 kn (49,00 kn je cijena kompleta +15,00 kn poštarina)

 

DISLEKSIJA – PRIRUČNIK

Na što jednostavniji način, što razumljivijim rječnikom, izložena su osnovna znanja koja treba imati o disleksiji i srodnim teškoćama, kao i potrebne informacije, savjeti i zanimljivosti.
Autori tekstova: Jadranka Bjelica, prof. logoped, Ines Galić-Jušić, prof. logoped, mr. sc. Ada Pavlić-Cottiero, dipl. ing. arh., Ilona Posokhova, prof. logoped, Iva Prvčić, prof. psiholog, Mihaela Rister, prof. psiholog; urednica: mr. sc. Ada Pavlić-Cottiero, dipl. ing. arh.
Cijena  u knjižarama je 70,00 kn, a ako naručite od nas je 85,00 kn (70,00 kn je cijena kompleta +15,00 kn poštarina).
Svi prihodi od prodaje knjige bit će upotrijebljeni za ponovno tiskanje.

 

ADRESAR LOGOPEDA I DEFEKTOLOGA U HRVATSKOJ

Namijenjen je roditeljima, nastavnicima i drugima koji žele znati gdje se mogu obratiti logopedu i defektologu u svom gradu ili u okolici. Sadrži podatke za grad Zagreb i 20 županija Republike Hrvatske (132 grada). Navedene su osnovne škole, vrtići, ustanove i privatne ordinacije. Za svakog od 756 logopeda ili defektologa navedeni su adresa i broj telefona.
Ako želite nabaviti adresar, molimo, uplatite 65,00 kn (50,00 kn je cijena adresara +15,00 kn poštarina) na žiro račun Udruge:
Hrvatska poštanska banka: HR 66 2390001-1100134271.
Možete platiti i preko interneta, pod “poziv na broj” upišite: 42410347634.

Hrvatska udruga za disleksiju © 2014